15 Nisan 2016 Cuma

Nilüfer - Seni Beklerim Öptüğün Yerde

Nilüfer Yumlu 31 Mayıs 1955 yılında İstanbul/Cihangir’de doğmuştur.
İstanbul İtalyan Lisesi’nde öğrenciyken katıldığı bir ses yarışmasını kazanmasının ardından 1970'li yılların başında “Kalbim Bir Pusula”, “Dünya Dönüyor” adlı gözde şarkılarla ünlü olmuştur. 1978 yılında Grup Nazar ile birlikte Türkiye’yi “Sevince” adlı şarkı ile Paris’te düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil etmiştir. 1972 yılında “Kalbim Bir Pusula” adlı ilk 45’liğini çıkardıktan sonra, 1973’te “Dünya Dönüyor” 45'liği ile asıl çıkışını yakalamıştır.
Bu albümü 1975’te “Oh Ya”, 1976’da “Off Aman Aman” ve 1977’de “Kim Arar Seni” adlı 45’likler izlemiştir. 80’li yıllara gelindiğinde “Nilüfer 79”, “Nilüfer 80” ve “Sensiz Olmaz” adlı albümleri, “Nilüfer 84” adlı albüm izlemiştir. Bu albümle birlikte Nilüfer, Kayahan bestelerine albümlerinde yer vermeye başlamıştır. 1985 yılında “Bir Selam Yeter” adlı albümünü çıkaran Nilüfer, bu albümde, müziği kendisine ait ilk şarkı olan “Erkekler Ağlamaz” şarkısına da yer vermiştir.
1986 yılında onun ününü pekiştiren ve onu dünyaya tanıtan “Geceler” adlı albüm geldi. 1988’de “Esmer Günler”, 1990’da da “Sen Mühimsin” adlı albümlerini piyasaya sürmüştür.
1992’de çıkan “Yine Yeni Yeniden” adlı albümde yer alan “Haram Geceler”, “Kavak Yelleri” gibi birçok şarkı gözde oldu ve bu albüm bir milyondan fazla satış yaparak en çok satan albümler arasında yer aldı. Bu albümü 1994 yılında “Ne Masal Ne Rüya” adlı albüm izledi. 1997 yılında çıkarmış olduğu “Nilüfer’le” adlı albümde Nilüfer geleneği bozmadı ve Kayahan'a ait “Çok Uzaklarda” gibi şarkılara hayat verdi. Bu albümüyle başta Kral TV video müzik ödülleri olmak üzere birçok ödüle layık görüldü ve 1997 yılının en iyi kadın sanatçısı seçildi.
1998’de 70’li yıllarda söylemiş olduğu gözde şarkıları bir araya getirdiği bir en iyi parçalar albümüne “Yeniden Yetmişe” adını vererek piyasaya çıkardı. 2001 yılında “Büyük Aşkım” adlı albüm piyasaya çıktı. 2003’te piyasaya çıkan “Gözün Aydın / Olur mu Olur mu” adlı albümünü, Aralık 2005’te kendi bestelerinin ağırlıkta olduğu “Karar Verdim” adlı albümü takip etti. Sanatçı bu albümüyle, bir altın plak sahibi daha oldu. Nilüfer’in “12 Düet” albümü, yirmi üçüncü stüdyo albümüdür. Bu albümde Teoman ile seslendirilen “Sensiz Olmaz” dışında (bu şarkının düzenlemesi Atilla Özdemiroğlu tarafından yapılmıştır), tüm şarkılar düet yapılan şarkıcılar ya da gruplar tarafından düzenlendi.

Altın Plak ve Altın Kelebek gibi birçok ödül sahibi olan Nilüfer, müzikal kimliğinin yanı sıra 14 Kasım 1997'de UNICEF'in iyi niyet elçisi ve Türkiye temsilcisi seçildi. 2000 yılında evlat edindiği Ayşe Nazlı adında bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Nilüfer’in seslendirdiği “Sen Beklerim Öptüğün Yerde” adlı şarkının ilişimi ve sözleri;

Şarkının ilişimi: https://www.youtube.com/watch?v=1obRfR2XK7Q


Nilüfer - Seni Beklerim Öptüğün Yerde

Seni beklerim öptüğün yerde
Belki bir akşam dönersin diye
Belki dönersin eski günlere

Dayanamadım yazdım ben sana
Dargınlık bitsin cevap yazsana
Beraber olalım ömür boyunca

Dağlara şimdi akşam çöktü
Çiçekler boynunu büktü
Hepsi sensiz öksüzdü
Kuşlar yuvaya döndü

Senin şehrine yolcular vardı
Şafakta gemiler hep demir alır
Seven sahilde hep yalnız kalır

Kıskanırım seni o yolculardan
Belki seversin birini diye
Mektubunu sen, sen oku bana

Dağlara şimdi akşam çöktü
Çiçekler boynunu büktü
Hepsi sensiz öksüzdü
Kuşlar yuvaya döndü

Seni beklerken duydum annemden
Saklarmış veda mektubunu benden
Evlenmişsin şimdi bir esmerle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder