14 Nisan 2016 Perşembe

Müzeyyen Senar - Benzemez Kimse Sana

1918 yılında Bursa'nın Keles ilçesinde doğan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti’nde, kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan Senar'ın ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okudu. 1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü. Türkiye'nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi. Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi.
26 Eylül 2006 tarihinde İzmir'deki evinde fenalaşan sanatçının beyin enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. Senar, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 Şubat 2015 tarihinde vefat etmiştir.

Müzeyyen Senar’ın seslendirmiş olduğu "Benzemez Kimse Sana" şarkısının ilişimi ve sözleri;

Şarkının ilişimi: https://www.youtube.com/watch?v=Mycq2rfovlk

Müzeyyen Senar - Benzemez Kimse Sana

Benzemez kimse sana, tavrına hayran olayım (Tekrar)
Bakışından süzülen işvene kurban olayım (Tekrar)

Lütfuna* ermek için söyle perişan olayım (Tekrar)
Bakışından süzülen işvene kurban olayım (Tekrar)

* Lütuf: Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik, yardım, ihsan, inayet, atıfet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder